Én középszerű ember nem leszek - Petőfi arcai

2023. Március 8-tól várja az érdeklődőket új kiállításunk, mely a "Petőfi 200" emlékév alkalmából készült.. Az útját kereső fiatal költő arcait ismerhetik meg a látogatók, úgy, ahogy őt iskolatársai és tanárai látták. A tárlat bemutatja az 1841-ben alakult Képzőtársaság, az egykori híres diákok (Petőfi, Jókai, Orlay) és tanárok (Tarczy, Bocsor) írott és tárgyi emlékeit.

Tovább »
Munkában az egykori Főiskolai Nyomda sajtógépe

Az egykori Főiskolai Nyomda történetét bemutató kamarakiállítás, - mely a patinás "Történeti Könyvtár" olvasótermében kapott helyet - bepillantást enged a nyomdászok mindennapjaiba, bemutatja a nyomdai munkafolyamatokat, eszközöket. A látogatók (10 fő feletti jelentkezés esetén) kipróbálhatják a nyomdászmesterséget is, elkészíthetik Petőfi egyik versének (Nemzeti dal, Tolvaj huszár) nyomatát az eredeti sajtógépen. (Bejelentkezés szükséges. 650,- Ft / lap.)

Tovább »
Belépőjegy árak és nyitvatartás

A feltüntetett árak ÁFÁ-val, tárlatvezetéssel értendők és 2023. március 8-tól lesznek érvényben. Igény szerint, külön díj ellenében lehetőség van könyvtárpedagógiai foglalkozás megtartására, melyről a "Magunkról" menüpont alatt a "Könyvtárpedagógiai foglalkozás" bejegyzésnél tájékozódhatnak.

Tovább »
Fogadónyilatkozat

MÁV kedvezmény diákcsoportok részére: díjmentes utazásra van lehetőség, amennyiben letöltik ezt a Fogadónyiltkozatot, kitöltve elküldik a múzeum részére és a múzeum visszaigazolását követően kell majd a MÁV-hoz fordulni. A MÁV-tól egy Bejelentőt kell igényelni, amire majd 0 Ft-os jegyet kapnak. A díjmentes hazautazáshoz a múzeum pecsétje szükséges, amit a látogatás után kell kérni a könyvtár információs pultjánál."

Tovább »