Hírek


A leghíresebb exrefis

Veress Zsuzsa, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma tanára tartott előadást a Petőfi200 jegyében.

Tovább »
Programkínálat

Az érdeklődő csoportok programkínálatunk részleteiről a 34-36. oldalon tájékozódhatnak:

Tovább »
Virtuális séta

Kérjük, tegyenek egy sétát könyvtárunkban! „Virtuális séta” segítségével bepillantást nyerhetnek látogatóink az intézményünk termeibe, kiállításaiba. Reméljük, hogy ez a néhány felvétel kedvet csinál egy kis utazáshoz és meglátogatnak minket, mert igazi élményt csak személyes látogatás nyújt.

Tovább »
Ráday Gedeon és a péceli kastély

Könyvtárunk adott helyet a Pápai Jókai Kör által szervezett eseménynek. Gila Zsuzsanna a Szépművészeti Múzeum kulturális menedzsere "Ráday Gedeon és a péceli kastély" címmel tartott látványos és informatív előadást.

Tovább »
Így kutattok ti!

A DRE Tudományos Gyűjtemények intézményei segítséget nyújtottak a Nemzeti Tehetség Program keretében megvalósított kutatásokhoz.

Tovább »
Több mint ezren látogatták meg a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményei Könyvtárát a REND alatt

Messzi gyülekezetek tagjai elcsodálkoztak, mennyi minden változott az előző pápai REND óta, a „refis öregdiákok” nosztalgiázva mutatták gyermekeiknek diákkoruk színhelyeit. A „Modern Könyvtár”, ami a középiskolásoknak és a főiskolásoknak nyújt alapműveket, korszerűségével, a „Teológiai Könyvtár” patinájával vívta ki a csodálatot.

Tovább »
A papír már bizonyított – a régi könyvek dicsérete

A papír már bizonyított címmel nyílt kiállítás a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményeinek Könyvtárában a Múzeumok Éjszakáján. A tárlat célja, hogy kultúrtörténeti ritkaságokat tárjanak a látogatók elé, ily módon is bizonyítva, hogy a könyv időtálló adathordozó.

Tovább »
Meghívó

Meghívó

2022-06-20

Várunk minden érdeklődőt a "Múzeumok éjszakáján" az új kiállításunk megnyitójára!

Tovább »
Konferencia

Konferencia

2022-06-03

A koszorúzás után Könyvtárunk ad helyet a Dr Kőrös Endre tiszteletére rendezett konferenciának:

Tovább »
Március 15-i programjaink

Nagy volt az érdeklődés az ünnepi programjainkra.

Tovább »